2023 Kamu Hizmetli Maaşları Ne Kadar? Görevleri Neler?

Kamu kurumlarında çalışan en alt seviye kadrolu memurlar yardımcı hizmetli sınıfı olarak geçer. Hizmetli kadrosu ise bunun bir üst kadrosu olarak kabul edilir.

2023 Kamu hizmetli personel alımı konusunda ilgili bakanlıklardan henüz bir duyuru gelmemiştir. En son Sağlık Bakanlığı 2 Aralık’ta son bulan toplu işçi alımı yapmış ve bu kadrolar arasında hizmetli sınıfı da mevcuttu.

2023 Kamu Hizmetli Maaşları yılbaşında zamlanacak olup, şu anki maaşları hizmetlinin yılına, medeni durumuna ve çocuk sayısına bağlı olarak 8-10 Bin TL arasında değişmektedir. Yılbaşından sonra ise bu maaşların %40 civarında artması tahmin ediliyor. Buna göre 2023 Hizmetli maaşları 12 Bin TL dolaylarında seyredecektir.

Kamu Hizmetli Personel Ne İş Yapar?

Kamu kurumlarında istihdam edilen hizmetli personeller, idare tarafından uygun görülen çeşitli pozisyonlarda çalıştırılabilir. Personelin eğitim durumu, becerileri ve vasıflarına göre farklı görevler verilebilir. Kamu hizmetli memurlar evrak dağıtımı gibi pozisyonlarda görev alabilirken, temizlik ve çay servisinde de çalıştırılabilir.

En az lise mezunu Hizmetli kadrosuyla kamuya atanan personel çoğunlukla dış posta memur olarak görev yaparlar. Bununla birlikte kurumların muhasebecisi olarak görev yapan mutemetlerin yanında farklı işlerde çalıştırılabilirler.

İlkokul veya ortaokul mezunu hizmetli memurlar ise çoğunlukla kurumların temizliği, malzeme taşınması veya çay servisi gibi görevlerde kullanılır. Bu memurların görevlendirilmesi için önemli kriterler personelin vasıf ve yetenekleri ile idarelerin ihtiyaçlarıdır.