Adliyede Memur Nasıl Olunur? Şartları ve Maaşları Nedir?

Ülkemizde her il ve ilçede farklı isimlerde bulunan adalet saraylarında hakim, savcı, avukat gibi mesleklerin yanı sıra memur, mübaşir ve katip gibi görevliler de yer alır.

Genellikle evrak, yazışma ve bilgisayar işlerinden sorumlu olan Adliye memurları genel ya da yerel atamalarla istihdam edilebilir. Adliyede memur nasıl olunur sorusunun cevabı ise en az lise mezunu olmak ve KPSS puanı en az 70 olarak belirlenir.

Bazı görevler için istenen eğitim durumu ön lisans ya da lisans düzeyine çıkarılırken, KPSS puanı da yine bazı görevler için 60 barajına çekilebilir. Bunun takibi ve duyuruları içinse, devlet kurumlarına ait internet sitelerin takip edilmesi gereklidir. Başta Kariyer Kapısı ve ÖSYM olmak üzere, takip edilebilecek farklı kurumlar da bulunuyor.

Adliye Memur Alımı 2023

Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Adalet Sarayları, Hükümet Konakları gibi kurumda düz memur sıfatıyla çalışabilmek için adliye memur alımı 2023 yılı için takip yapılması önem arz eder. Şimdiye kadar net bir duyuru yapılmazken, yılın ilk yarısında memur alımı olması ön görülüyor.

Adalet il müdürlüklerinin resmi internet sitelerinin yanı sıra, İŞKUR, ÖSYM gibi ulusal kanalların da takibi gereklidir. İl veya ilçe bazlı yapılacak olan memur alımı 2023 için hangi platformdan duyurulacağı net belli olmamıştır. Bu nedenle farklı platformların takibi önemlidir.

Adliyede Memur Maaşları 2023

Atama yapılacak olan kadro ve pozisyona göre adliyede memur maaşları 2023 için değişkenlik gösterecektir. Katip ve mübaşir gibi kadroların 11-12 Bin TL arasında maaş alması beklenirken, düz memurların ise 10-11 Bin TL bandında kalması bekleniyor.

Adliyede Memur Çalışma Şartları

Çoğunluğu 8-5 olarak çalışan adliyede memur çalışma şartları, çalışılan birime göre değişebilir. Özellikle nöbetçi mahkemelerin olduğu adliyelerde nöbet hizmeti de verilebilir. Ekstra ücret ödenen nöbet hizmetleri il veya ilçenin yoğunluk durumuna göre ayda birkaç kez gerçekleşebilir.