Ankara Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı 2023

Personel alımlarını işçi ve sözleşmeli memur olarak iki başlıkta inceleyebiliriz. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı 2023 yılı için de aynı kategorilerde olacaktır.

Yapılacak olan alımlar, işin niteliğine göre KPSS şartlı ya da KPSS şartsız yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden yapılan personel alımı duyurularının bu anlamda takip edilmesi önemlidir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Memur Alımı

Son birkaç yıldır memurların sözleşmeli alındığı bilinir. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 memur alımı da sözleşmeli olarak istihdam edilir. Yeni düzenlemeye göre 3 yıl sözleşmeli çalışan memurlara kadro verilir. Ankara 2023 memur alımları ve Ankara 2023 işçi alımları için şu şartların taşınması gerekir:

  • Adli sicil kaydı temiz olmak.
  • Başvurulan pozisyon için belirtilen eğitim düzeyine sahip olmak.
  • İlanda belirtilen KPSS puan türünde sıralamaya girmek.
  • Kamu haklarından yararlanmaya engel bir durumu olmamak.
  • Yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında memurluğa engel bir durum tespit edilmemesi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 İşçi Alımı

Kadrolu veya geçici işçi alımları farklı kanallar aracılığıyla yapılabilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 işçi alımı için İŞKUR kaydı olması önemlidir. TYP kapsamındaki geçici işçilerin alımı İŞKUR üzerinden yapılırken, sürekli işçiler de bu kurum aracılığıyla yapılmaktadır. Ayrıca sürekli işçi alımları da yine İŞKUR üzerinden yapılmakla birlikte doğrudan belediye aracılığıyla da yapılabilir.