İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş olan Göç Yönetim Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatında iş grubu olarak yer alan İl Göç Uzman Yardımcılığı nedir? İl Göç Uzman Yardımcıları 2023 senesi maaşı ne kadar? İl Göç Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

İl Göç Uzman Yardımcılığı İşi Nedir?

İl Göç Uzman Yardımcılığı işi İçişleri Bakanlığı, Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlanması olan Göç Yönetimi Şehir Müdürlükleri’nde vazife yapan kariyer iş grubudur. Şehir müdürlüklerine bağlı olarak bulundukları şehirlerde göç, muhacir ve yabancılar hususunda iş ve harekâtları yürüten İl Göç Uzman Yardımcıları bu operasyonların yürütülmesi noktasında ehemmiyetli bir role sahiptirler.

İl Göç Uzman Yardımcılığı İşine Nasıl Girilir? Nasıl İl Göç Uzman Yardımcısı Olunur?

Göç Yönetim Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında İl Göç Uzman Yardımcılığı misyonuna gelebilmek için adayların memuriyet koşullarını taşımaları, yaş ve askerlik gibi özel şartları ve mezuniyet kriterlerini sağlıyor olmaları gerekmektedir. İl Göç Uzman Yardımcılığı işine girebilecek olan alanlar Siyasal Bilgiler Fakültesi/İİBF ile bunların dengi sayılan alanlardan ve Hukuk Fakültelerinden mezun olmuş olan adaylardır. Bu adayların bir A grubu iş olan İl Göç Uzman Yardımcılığı işi imtihanlarına müracaatta bulunabilmeleri için ÖSYM’nin gerçekleştirdiği KPSS A Grubu imtihanlarına katılarak Genel Müdürlüğün bu alım için tanımlamış olduğu puan cinslerinin birisinden yeterli puanı almış olmaları koşuldur. Aksi halde adayların öteki koşulları taşıyor olsalar bile alımlara müracaat etme olanağı bulunmamaktadır.

İl Göç Uzman Yardımcılığı alımı Göç Yönetimi’nin üniversitelere yaptırdığı yazılı müsabaka imtihanı ve kendi gerçekleştirdiği mülakatlar ile gerçekleştirilmektedir. Adayların bu düzeylerde başarılı olmaları sonucunda İl Göç Uzman Yardımcılığı işine başlamaları mümkün olacaktır.

İl Göç Uzman Yardımcılığı işine, yazılı imtihanına, yeterlik süreçlerine dair ayrıntılı bilgiler edinebileceğiniz iş tanıtım yazımıza altta yer alan bilgilerden erişebilirsiniz;

İl Göç Uzman Yardımcılığı İşi Vazife Yeri ve Özlük Hakları

İl Göç Uzman Yardımcılığı işi üyeleri, Merkez Göç Uzman Yardımcılığı işinden değişik olarak Göç Yönetim Genel Müdürlüğü’nün merkez ünitelerinde değil, ülkemizde 81 şehirde heyeti bulunan Göç Yönetim Şehir Müdürlüklerinde görevlendirilmektedirler. İl Göç Uzman Yardımcılığı işi vazifeleri itibariyle Şehir Müdürlerine bağlıdırlar. Taşra uzmanlığı kadrosu sayılan İl Göç Uzman Yardımcılığı işinin bu sebeple dahil olduğu statü gereği ek göstergesi 2200’dür.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İl Göç Uzman Yardımcılığı işine yazılı KPSS ve mülakatlar neticesinde başarılı olarak soyulmaya hak kazanmış bir İl Göç Uzman Yardımcısının 2023 seneyi maaş meblağı takribî olarak 10050 Türk Lirasıdır. İşte geçirmesi gereken zamanları bitiren ve bu zamanların sonunda terfi almak için yeterlik süreçlerini başarılı bir şekilde geride bırakan İl Göç Uzmanının 2023 senesi maaş meblağı ise takribî olarak 15500 Türk Lirasıdır.