Kişisel Gelişim Kitapları Okumanın Faydaları

Bildiğimiz üzere birçok insan günlük rutinlerini oturtmakta zorlanıyor veya oturttuğu rutinleri devam ettirmekte zorluk çekiyor.

Bu konuda zorluk çektiğimizde elimizin gittiği ilk araçlardan biri genelde kişisel gelişim kitapları oluyor, peki bunların faydaları nelerdir?

Öncelikle başarılı insanların normal günlük rutinlerini görmemizi ve kendi rutinlerimizi onlarınkine nasıl uyarlayabileceğimizi görmemizi sağlar. Bunu yapmak her zaman kolay değildir, ancak üzerinde çabaladıkça rutinlerinizin değiştiğini ve farklı şekiller aldığını göreceksiniz. Kişisel gelişim konusunda şu alıntıyı da ekleyebiliriz;

‘’Size bir düşüncemi belirteceğim: Fakat bu çok gereksiz ve yersiz bir çaba olacak; çünkü size söyleyeceğim her şey bunları kendilerine söylememize zaten gerek olmayan kişiler tarafından duyulacak yalnızca.’’ Jean Jacques Rousseau

Ayrıca kişisel gelişim kitapları okumak hedeflerinize ulaşmak için motive olmanızı sağlar, zorluklarla başa çıkmakta çok daha usta hale gelirsiniz. Zihniyetinizi ve günlük rutinlerinizi gitgide değiştirdiğiniz için önceden aşamayacağınızı düşündüğünüz zorluklar artık gözünüze daha aşılabilir gelir ve onları yenmekte artık daha az zorluk çekersiniz.

Kişisel Gelişim Kitapları Okumak Stresi Nasıl Etkiler?

Diğer bir iyi tarafı ise, stres ve kaygıyı olumlu yönde etkilemesi. Bazen hedeflerimiz veya sorumluluklarımız konusunda fazla endişeye kapılabiliyoruz ve bu da günlük rutinimizi bozabiliyor. Bizim onları yönetmemiz gerekirken korkular bizi yönetecek hale gelebiliyor, bu da sağlık sorunlarına yol açacak kadar ileri gidebiliyor.

Elbette her korku ve stresin sadece kitaplar ile üstesinden gelmek mümkün değil, fakat bu kitaplar sayesinde bu stresli süreci en kolay şekilde atlatabilecek kapasiteye gelebilmek mümkün. Stres ve kaygılarımız bazen kendimize olan güven eksikliğimizden kaynaklandığından, bunları tek yaşayanın biz olmadığını görmek, hepsinin çözümünün olduğunu anlamamıza yardımcı olacaktır. Sadece rutinlerimizi değil, bakış açımızı ve zihniyetimizi değiştirmek çoğu problemimizin artık gözümüze o kadar büyük gelmemesini sağlayacaktır.

Ayrıca bazı zamanlar sorumluluklarımız fazlasıyla artıyor ve hepsini yetiştirecek zamanı bulamayabiliyoruz, ya da bulsak dahi edindiğimiz kaygılardan dolayı normalde kısa zamanda bitirebileceğimiz işler çok daha uzun bir zamana yayılabiliyor. İşte bu kişisel gelişim kitaplarını okumak, zaman ve plan yönetimini en iyi şekilde yapmamıza da destek olur. Unutmayın, zaman ve planlamayı doğru yaptığınız sürece hedeflerinize ulaşmak her zaman mümkündür.