MEB 45 Bin Öğretmen Alacağını Duyurdu. Özer’den Branş Ve Takvim Dağılımı Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde öğretmen ataması sayısı belirlendi. Toplam 45 bin atamanın yapılacağı detayları verildi.

Birçok öğretmen aylardır atama haberini bekliyordu. Başkan Erdoğan 20 Martta açıklama yaparak 45 bin öğretmen ataması yapılacağını müjdeledi. Atama takviminin ve branş dağılımının ise en kısa sürede bakan Özer tarafından açıklanacağı bildirildi. Açıklama konusunda gözler Özer’e çevrildi. En çok atamayı hangi branşın alacağı ve atamanın hangi tarihte yapılacağı henüz kesinleşmedi. Özerin yapacağı paylaşım birçok öğretmen tarafından merakla beklenmektedir.

Takvim Ne Zaman Yayınlanacak!

Öğretmenlerin beklediği atama takviminin bugünlerde yayınlanması bekleniyor. Özellikle de atamanın ne zaman yapılacağı merak konusu olmaktadır. Nisan ya da eylül ayından ataması yapılan öğretmenlerin göreve başlayacağı düşünülmektedir.

Bununla ilgili henüz resmi ve net bir açıklama yapılmadı. Takvim ile mülakat, atama gibi süreçler netleşecek. Aylardır süren belirsizliğin netliğe kavuşması birçok öğretmenin sabırsızlıkla haberleri beklemesine yok açtı.  Bu konu ile ilgili detaylar zamanla açılanacak.

En Çok Hangi Branş’ın Ataması Yapılacak

Geçen yıl önceki atama branşı okul öncesi bölümüne verilmişti. Ancak bu yıl sınıf öğretmenliği en çok branş dağılımını alacağı konuşulmaktadır. Sınıf öğretmenliğine ve diğer branşlara tam olarak ne kadar pay verileceği henüz bilinmemektedir. Ancak en çok dağılımı PDR’nin ve sınıf öğretmenliğinin alacağı konuşulmaktadır. 
Sınıf öğretmenliğinde fazla açığın olması en çok payın buraya verileceğini düşündürmektedir. Ancak bu veriler henüz resmi bir açıklamaya dayandırılmamaktadır. Bakan Özer’in yapacağı açıklama ile branş bazlı dağılım açıklanacak ve takvim belirlenecek.

Takvim Ve Branş Bazlı Dağılım Aynı Anda Mı Yayınlanacak?

Takvim ve branş bazlı dağılım genellikle aynı anda yayımlanmaktadır. Bazı dönemlerde ayrı ayrı açıklandığı da bilinmektedir. Ancak bu açıklamada her iki haberin de bir arada geleceği düşünülmektedir. Aynı zamanda 22 Mart tarihinde de takvimin netleşmesi beklenmektedir. Takvimin ne olacağı ve dağılımın nasıl olacağı öğretmenler için merak konusu olmuş heyecanla beklenmeye de devam etmektedir. Öğretmenlik branş dağılımı için siz de bizi takipte kalabilirsiniz.