Devlet’ten Arıcılık Projeleri ve Hibe Desteği 2023

Sizler için, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan arıcılık rehber üzerinden kar maliyet hesaplamaları yaptık. Ayrıca destek hakkında tüm merak edilenleri kısaca detaylandırdık.

Arıcılık yaparak para kazanmak isteyenler bu sektöre yönelmek isteyenler, ne kadar para kazandırır, arıcılık hibesi desteği nedir, hepsini sizin için belirttik.

Arıcılık Projesi %50 Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2020 tarihinden yayımlanan Resmi Gazete’de Arıcılık projelerine %50 hibe desteği verileceği duyuruldu.  Ayrıca hindi yetiştiriciliği projelerine %75, ipekböcekçiliği projelerine %100 hibe desteği verilmesi için tebliğ yayımlandı.

Devlet Aracılığıyla Yapılan Arıcılık Projesi Ve Hibe Başvurusu

Arı üretimi esnasında kullanılan Makine, alet ve ekipmanlar gibi elemanlara içinde ek bir yardım verilecektir.

Hibe başvuruları; arım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılacak olup, detaylı olarak uygulama kılavuzunda belirtilecektir.

Bakanlık ayrıca tüm arıcılık faaliyetlerine yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını bildirdi.

Bakanlık ek olarak şöyle bir açıklamada bulundu; Türkiye’nin 8 milyonu aşkın arı kovanına sahip olduğu ve Dünya çapında 2. Sırada yer aldığımızı belirtti.

150 Arılı Kovanlık Arıcılık Yatırım Kılavuzu Yayımlandı

150 arı ile arıcılık yapmayı düşünen vatandaşlar için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından arıcılık ve arı ürünleri üretimi yatırım proje fizibilite raporu yayımlandı. Bu rehber sayesinde arıcılığın ne kadar kazandırdığını kolay bir şekilde hesaplayabilirsiniz.