Kamu 2023 Stajyer Alımı! Tam Liste

Üniversite son sınıf öğrencileri okuduğu bölümle ilgili olarak özel ve kamuya ait işyerlerinde staj yapmak zorunda olabiliyor.

Kamu 2023 Stajyer alımları yine elbette ilgili kurumlar tarafından yapılacaktır. Duyuruların ilk dönem sonunda resmiyet kazanması bekleniyor. Staj faaliyetlerinin türüne, okul ve kurumun anlaşmasına, süresine vb. bağlı olarak ücretli staj yapılan kurumlar ve ücretsiz yapılan kurumlar bulunabiliyor.

2023 Stajyer Alacak Kurumlar

2022-2023 eğitim öğretim yılı daha Eylül ayında başlamışken, bununla ilgili staj duyuruları yaz döneminde yapılmıştır. İkinci dönem staj yapacaklar için ise 2023 staj yapılacak kurumlar Ocak ve Şubat aylarında açıklanması bekleniyor.

Elbette üniversite ve kurumların yaptığı protokoller neticesinde belli kontenjanlarla sınırlı olacak olan staj faaliyetleri ücretli veya ücretsiz olabilmektedir. Bakanlık düzeyinde 2023 stajyer alacak kurumlar tam liste henüz açıklanmamıştır.

Ücretli staj yapılan devlet kurumları genellikle asgari ücretin 1/3’ü veya 2/3’ü oranında ücret ödemektedir. Başvuruların kimi zaman İşkur kimi zaman da e-Devlet Kapısı üzerinden yapıldığını ayrıca belirtmek gerekir.

Her sene olduğu gibi 2023 staj alımları da Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kurumlar tarafından yapılması beklenmektedir.

2023 Kamu Staj Başvuruları

2023 Kamu Staj Başvuruları henüz resmen duyurulmazken, başvuruların geçen seneye paralel şekilde yürütülmesi bekleniyor. Üniversitelerin ilgili birimleri tarafından yapılan yönlendirmeler neticesinde İŞKUR veya e-devlet aracılığıyla başvurular alınabilmektedir. Kimi üniversiteler ise doğrudan kurumlara yönlendirme yaparak başvurusuz zorunlu staj açabilmektedir.