KPSS: Etkili Ve Verimli Ders Çalışma

KPSS ülkemiz insanının sıkça duyduğu devlet kadrolarında işe yerleşmede kullanılan bir sınav. Açılımı Kamu Personel Seçme Sınavı.

KPSS Nedir?

KPSS ülkemiz insanının sıkça duyduğu devlet kadrolarında işe yerleşmede kullanılan bir sınav. Açılımı Kamu Personel Seçme Sınavı. KPSS kendi içinde ortaöğretim, ön lisan ve lisans olarak gruplara ayrılır. Pek çok kişi ömründe bir defa olsun bu sınava girmiştir. Yadsınamayacak kadar çok bir çoğunlukta bu sınava birden çok girmiş ve başarıyı yakalayamamıştır. Gelin hep birlikte nasıl etkili çalışma ve verimli çalışma ile KPSS çalışabiliriz onu bir konuşalım.

Her Ders Çalışma Kişiye Özeldir

KPSS veya diğer sınav odaklı çalışma prensiplerinde en sık karşılan ve kişileri zorlayan hata bana göre genellenen çalışma programlarıdır. Herkesin maddi ve manevi koşulları birbirinden çok farklı ve özelken onlardan aynı kalıp program içinde çalışıp aynı verimi alması beklenemez. Kişisel tavsiyen her bir birey kendi kişisel programını yapmalı. Kişi en verimli olduğu saatlerde en verimli çalışma ortamda çalışmalı. Saatlere ve kalıp programlara uymaya çalışmak kişiler için bir müddet sonra yorucu ve motivasyon bozucu olabilir. İnsan değişir hasta olabilir, üzgün hissedebilir, bazen dinlenmeye eğlenmeye ihtiyaç duyabilir ve bunları hepsi kişiseldir. Kendiniz için bir program yapmak zorunda değilsiniz yine bir danışmandan yardım alabilirsiniz ama bunu kanun saymayın ve esnetilebileceğini de unutmayın.

Süreklilik Göstermenin Önemi

KPSS sınavı uzun soluklu bir sınav. Bazen kişiler çok büyük çok yoğun bir programla başlayıp günde 8 9 saat çalışıp birkaç ay sonra sıkılıp bırakabiliyor. Bu durum kişilerde hayal kırıklığına ve umutsuzluğa yol açabiliyor. Bu sınavda önemli olan sürekli çalışmaktır. Her gün düzenli çalışmak az ya da çok olmaktan bağımsız olarak sizlere başarı getirecektir. Ders çalışma konusunda istikrarlı olun mümkünse en fazla bir gün düzeni bozun ama araya fazla gün koymayın. Bu sürekli çalışmak bu düzen hali sizi hem bedensel hem mental olarak fazla yormadan etkili çalışma ve verimli çalışma sisteminde size faydalı olacaktır. Hayallerinize kavuşmanız dileğiyle.