Milli Savunma Bakanlığı 45 İşkur İle Daimi İşçi Alacak! 8 Şehir Listesi

Günümüzde işçi ilanlarının yayınlanması sonrasında 45 daimi işçi alımı gerçekleştirilerek özellikle Milli Savunma Bakanlığı kapsamında kadroya eksikliklerinin tamamlanacağı da bildirildi. 8 şehir listesi belli oldu.

Daimi İşçi Alımı İş İlanları

Milli Savunma Bakanlığı alım ilanı yayımlandı. Adaylardan herhangi bir KPSS şartı talep edilmemektedir. Milli Savunma Bakanlığı İŞKUR iş ilanları üzerinden daimi işçi alımı gerçekleştirecek. Daimi işçi alımı kapsamında MSB 8 şehirde 45 alım gerçekleştirecek.

Daimi İşçi Alımı Hangi İllere Yapılacak?

Başvuru için Afyonkarahisar, Diyarbakır, Muğla, Çanakkale, Kocaeli, Niğde, Eskişehir ve Konya illerinin yapılacağı ve bu ilanlara başvuran adayların en kısa sürede başvuru kadının cevapla olacağı belirtildi.

 Son zamanlarda işsizlikle mücadele eden Türkiye'nin bu kapsamda çeşitli alanlarda gerekli olan alımların yapılması ve daha sonrasında da 22’si engelli 23’üde kamu alanında çalışacak personelin alınması beklenmekte. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı kapsamında temizlikten otomotiv elektrikçisine kadar tüm alanlarda alımların gerçekleştirileceği ve bu alımlar sayesinde de işsizlik sorununa getirilecek çözümlerin belirlenmesinin gerekli olduğu da bildirildi. Neticede özellikle 8 farklı şehirde yapılacak bu alımlar sayesinde gereken şartları olması dahilinde alımların gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu kapsamda TMY kapsamında olan kişiler için bu durumun belirtildiği bir belgeye sahip olmaları da önemli olduğu bildirilerek bu belgeye sahip olan kişilerin arşiv araştırması yapıldıktan sonra alımlarının gerçekleştirileceği de belirtildi.

MSB işçi alımları için en az ilkokul mezunu olması fakat belirtilen bazı alanlar için ustalık belgesinin gerekli olduğu da belirtildi. Bu kapsamda yapılacak iş ilanlarında yaş sınırlarının da en az 18 en fazla 35 yaş arasında olması gerektiği de bildirilerek KPSS şartı aranmaksızın bu iş ilanlarının gerçekleştirileceği belirtildi.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Özellikle başvurular 26 Ocak 2023 tarihinde başlamış olup 30 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek olup bu kapsamda başvuru yapacak kişilerin gereken şartları taşıması sonrasında başvuruların onaylanacağı da belirtilerek iş bulma konusunda halka yardımcı olundu. Başvurular sadece İŞKUR aracılığı ile yapılacak.

Birçok alanda Milli Savunma Bakanlığı kapsamında işçi alımları gerçekleştirileceği bildirildiği için bu konuyla ilgili çalışmaların hızlanması gerektiği de belirtilerek özellikle kamuda çalışmak isteyen kişilerin ustalık belgesi sahibi olarak bu alanda çalışabileceği bildirildi. Sonuç olarak bu iyi bildirgeler sayesinde gerçekleştirilen iş alanlarının da mümkün olan en iyi şekilde tamamlanması gerektiği bildirilerek bu şekilde olması sağlandı. Bu şekilde işçi alımları da rahatlıkla gerçekleştirileceği bildirildi.