2024 Aile Destek Devam Ediyor Mu? Ne Kadar Oldu?

Yeni yıla girilirken en çok merak edilen konuların başında aile destek programı geliyor.

Geçtiğimiz dönemde başlatılan ve dar gelirli aileler için ciddi bir destek kaynağı oluşturan programın 2024 yılında devam edip etmeyeceği merak konusudur.

Kasım ayında yapılan zamla birlikte, 400-600 TL aralığında ödenmekte olan aile destek programı yardımları, 800-1350 TL aralığına yükseltilmişti. Asgari ücretlileri de kapsayan uygulama sayesinde, pek çok aile az da olsa bir nefes alma imkanına kavuşmuştu. 2024 Aile Destek programının 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam edeceği resmen açıklanmıştı. Yeni yılda ilave bir zam beklenirken, erken zam haberi ihtiyaç sahipleri müjdelenmişti.

2024 Aile Destek Ne Kadar Oldu?

Aile Destek programı asgari ücretlileri de kapsayacak şekilde genişletildiğinden bu yana, ülke çapında yüz binlerce aileye destek sağlamıştır. Yılbaşında yapılması beklenen zamma ek olarak, Kasım ayı içerisinde ek bir zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte en düşük aile destek yardımı aylık 800 TL olarak güncellenirken, en yüksek miktar ise aylık 1350 TL olarak belirlenmişti. 2024 Aile destek yardımı miktarı konusunda henüz bir netlik bulunmamakla birlikte, memur maaşlarıyla paralel şekilde yeniden zamlanması bekleniyor.

Aile Destek Başvuruları Devam Ediyor Mu?

2024 Yılı haziran ayının sonuna kadar devam edeceği resmen duyurulurken 2024 aile destek başvuruları devam edip etmediği de merak edilmektedir. Verilen hizmet devam ettiği müddetçe müracaatların da devam ettiği biliniyor. E-devlet kapısı üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmetleri sekmesini kullanarak başvuru adımları izlenebilir. Ayrıca ikamet edilen ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da müracaatlar alınmakta ve değerlendirilmektedir. Hanelerin aylık kişi başına düşen gelir miktarına göre 800 TL ile 1350 TL aralığında değişen miktarlarda ödenmektedir. Diğer sosyal yardımlardan farklı olarak, sigortalı olmama şartı, aile destek paketinde bulunmuyor. Buna göre hanede kişi sayısı fazla olan, kirada ikamet eden aileler de bu programdan yararlanabiliyor. Ancak aile destek yardımlarının her haneden en fazla 1 kişiye verilebildiğinin ayrıca belirtilmesi gerekir. Vakıflarca yerinde inceleme yapılarak, hanede yaşadığı beyan edilen kişilerin tespiti de uzman personel tarafından denetlenmektedir.