Büyükşehirden büyük personel alım ilanı! Çok meslekten 405 personel alınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden büyük personel alım ilanı geldi. İBB duyurduğu ilan ile birlikte, kendisine bağlı olan ulaşım şirketi METRO İstanbul A.Ş'ye tekniker, teknisyen, mühendis gibi 16 farklı pozisyona 405 personel alımı yapılacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve detayları..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, personel alımı ilanının ardından, belediye bünyesinde hangi kadroların alınacağı konusu merak edilmeye başlandı. Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı için gerekli şartlar nelerdir? İBB'nin alacağı personel listesi ve personel alımıyla ilgili ayrıntılar, haberimizin devamında sizlerle paylaşılacaktır.

İBB için personel alımı yapılacak kadrolar arasında, Metro İstanbul iştirak şirketi tarafından 403 personelin alınacağı açıklandı. İBB, Metro İstanbul bünyesinde farklı branşlarda personel alımı gerçekleştirecektir. İBB Metro İstanbul personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların, aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir:

İBB Metro İstanbul'a katılmak için, adayların başvuracakları pozisyonla ilgili meslek lisesi bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, adayların iş güvenliği konusunda bilgi sahibi olmaları ve ekip çalışmasına uyum sağlamaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların 18 ila 30 yaş arasında olmaları ve başvuracakları işle ilgili gerekli sertifikalara sahip olmaları gerekmektedir.

İBB Metro İstanbul personel alımı için son başvuru tarihi, 14 Mayıs 2023'tür. İBB'nin personel alımı ilanlarına, kariyer.ibb.istanbul internet sitesi ya da İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilir.

İBB Metro İstanbul bünyesine alınacak personel kadroları şu şekildedir:

45 Tekniker/Teknisyen,
25 Demiryolu Ustası/Teknisyen,
20 Elektronik Tekniker/Teknisyen,
5 Endüstri Mühendisi,
20 Engelli Personel (Genel),
1 Finans Uzmanı,
1 İdari İşler Şefi,
4 İnşaat Kaynakçısı (Usta),
12 İnşaat Teknisyeni (Usta),
100 İstasyon Birim Amiri,
2 Kaporta Boya Ustası,
55 Mekanik Tekniker/Teknisyen,
10 Raylı Sistemler Mühendisi,
3 Sistem Emniyet Personeli,
100 Tren Sürücüsü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metro İstanbul bünyesinde tam olarak 405 personel alımı yapacaktır.