Depremzede Ailelere Para Yardımı Olacağı Açıklandı

Ülkemizde hiç istemediğimiz deprem faciası yaşandı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı talimatıyla depremzede ailelere nakit desteği sağlanacak.

Depremzede ailelere devletten yardım parası sağlanacak. Deprem mağdurlarının finansal konulardaki sıkıntıları da böylelikle çözüme kavuşturulmaya çalışılacak.

Haliyle Cumhurbaşkanı tarafından deprem mağduru olan vatandaşlar ile ilgili açıklama geldikten sonra ne kadar yardım yapılacak olduğu da merak edilen konulardan biri olmayı başarıyor. Zor durumda kalan vatandaşlara umut ışığı olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya devam eden Devletin, depremzede aileler için para yardımı yapılacağıyla ilgişi açıklama geldi.

Türkiye’de karanlık bir gün olarak yaşanılan 6 Şubat, hafızalardan silinmeyecek en acı günlerden biri olarak iz bıraktı. Binlerce vatandaşımızın vefat etmesine neden olan şiddetli deprem sonrasında da evsiz kalan, sevdiklerini de kaybetmiş olan acılı depremzede ailelere yönelik yardımlarda tüm hızıyla yapılmaya devam ediliyor.

Bu konuda Devlet tarafından maddi destek konusundaki yardımları sürekli olarak yapılmaya devam edilirken, gelen haber sonrasında da hala daha yapılmaya başlanacak olduğu duyuruldu.

Depremzede Ailelere Ne Kadar Yardım Yapılacak?

Depremzede ailelere yardım yapılacağı açıklandıktan sonra merak edilen konulardan biri de ailelere ne kadar yardım yapılacak olduğu merak edildi. Recep Tayyip Erdoğam tarafından da depremzede aile yardım desteği ile ilgili olarak bilgi vcrildi. Buna göre yapılan açıklamalar kapsamında da deprem mağduru olarak son derece zor dönemler geçirmek durumunda kalan vatandaşlara da hane başı 10 bin TL ödeme yapılacak olduğu bilgisi verildi.

Tarihe kara leke gibi kalan ve hiçbir şekilde hatırlanmak istenmeyen deprem felaketi sonrasında da binlerce vatandaşımız evsiz kalmak zorunda kaldı. Çoğu evinden ve işinden olurken, beş parasız şekilde kalan deprem mağdurları için devletten yardım gecikmedi.

Devlet yardım parası yapılacak olduğu ile ilgili bilgi aktaran Recep Tayyip Erdoğan, deprem mağdurlarına yapılacak ödemenin de 10 bin TL şeklinde olduğunu söyledi. Üstelik depremden etkilenen vatandaşlar ile ilgili olarak yardımlar tğm bunlarla da sınırlı kalmayacak. Hala daha deprem yardım parası yapılmaya devam edilecek olduğunun altı çizildi. Her konuda elini taşının altına koyma konusunda kararlı olduklarının altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, yardımların yapılmaya devam edileceğini de hatırlattı.