İŞKUR 100 TYP Personel Alımı ilanı duyurdu!

İŞKUR 100 TYP Personel Alımı ilanı yayımladı. İŞKUR TYP ekranı üzerinden yayımlanan TYP personel alım ilanına göre Kaymakamlık bünyesine TYP personel kapsamında 100 personel alımı yapacak. İşte başvuru şartları..

İş arayan vatandaşların yoğun talep ettiği TYP personel alım ilanlarına bir yenisi eklendi. İŞKUR tarafından yeni bir TYP personel alımı duyurusu yapıldı. Güncel başvuru süreci, şartlar ve diğer detaylar bu yazıda yer almaktadır.

2023 Haziran ayında Türkiye İş Kurumu İŞKUR, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında personel alımı gerçekleştirecektir. Kimler bu TYP personel alımına başvurabilir? Kaymakamlık tarafından açıklanan 100 TYP personel işçi alımı hakkındaki tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

TYP başvurusu nasıl yapılır?

TYP başvurusu yapmak isteyen adaylar, öncelikle İŞKUR'a bireysel üye olarak giriş yapmalıdır. Başvuru için adaylar, üyelik adımlarını takip ederek İŞKUR Portal Sistemi'ne kayıt olmalı ve bu ilana "312176" TYP numarasıyla 16 Haziran tarihine kadar başvurularını tamamlamalıdır.

Kaymakamlık personel alımı kontenjanı

İŞKUR, TYP alımı için 100 kontenjan açmıştır. İşkolları listesinde "Kahraman Kazan Kaymakamlığı" için başvurular yapılabilmektedir. İşte başvuru şartları:

Güncel TYP personel alımı başvuru şartları nelerdir?

  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Emekli veya malul aylığı almamak
  • Öğrenci olmamak (açık lise ve açık öğretim öğrencileri başvurabilir)
  • Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden sadece birinin başvuruda bulunabilmesi. 
  • Herhangi bir yerde çalışmıyor olmak
  • İŞKUR a kayıtlı olmak
  • Üst Üstte 2 sene TYP'li olarak görev almamış olmak

Alımlar kura ile olacak

Ankara Kahraman Kazan İlçe kaymakamlığı bünyesine alınacak 100 TYP personeli alımı kura ile olacak. Kuralar ise 21 Haziran 2023 tarihinde belirtilen saatler arasında çekilecek.