Milli Eğitim Bakanlığı 60.000 İşkur TYP Personeli Alımı Listesi

Özellikle işsizliğin görüldüğü bu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı listesi yayınlanarak kişilerin bu kapsamda iş bulmalarına katkı sağlayacak işlemlerin gerçekleştirilmesi sağlandı.

Özellikle zorlukla iş bulabilen ya da iş bulmak da sıkıntı çeken kişiler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan iş ilanlarına göz atmaları ve bu sayede de iş bulmalarının mümkün olabileceği söylendi. Milli Eğitim Bakanlığı işçi alımı konusunda 60.000 kişiye iş kurayla TYP personeli alımı gerçekleştirildiği bildirilerek bu kapsamda alınacak olan kişilerin belirtilen standartlarda olduğu ve daha sonrasında da alım gerçekleştirildiği belirtildi. Herhangi bir KPSS şartı aranmadan bu iş alanlarının yapılacağı ve daha sonrasında da işçi alımının gerçekleştirileceği bildirilerek bu konuda vatandaşlara yardım edileceği de bildirildi. Özellikle alınacak kişilerde KPSS şartı aranmaksızın işlerin yapılabileceği ve bu iş ilanlarını da TYP başvuru üzerinden yapılacağı bildirildi.

TYP Personeli Alımı Şartları

Genel şartların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması bir gül 18 yaşının tamamlanmış olması, sigortalı ya da sigortalı sayılmak, emekli aylığının alınmamış olması ya da Açıköğretim dışında öğrenci olunmaması gibi şekillerde alınacağı da bildirildi. Bu alımlar sayesinde iş bulmak isteyen kişilerin daha hızlı bir şekilde iş bulmalarının mümkün olduğu söylenerek başvuran adayların bu kapsamda işe alınacağı da bildirildi.

Seçimi noter koşullarında ve %80’i noter kurası %20’si belirtilen liste yöntemleri şeklinde yapılacağı bildirilerek bu kapsamda başvuruların gerçekleştirilmesinin gerekli olduğunda belirtili. 60.000 personel alımı yapılacağı için bu kapsamda başvuruların gerekli olduğu da bildirilerek kişilerin buna başvurması ve daha sonrasında da işe alınıp çalışmalara başlanması sürecinin devam ettiği bildirildi. Özellikle son zamanlarda gerçekleştirilen bu işlemler sayesinde işsizlik oranlarının azaltılması belirtilerek bu kapsamda çalışmaların devam edeceği gibi çeşitli işlemlerin de yapıldığı bildirildi.

Sonuç olarak alınacak kişilerin belirtilen kapsamlarda olması sonucunda TYP personeli alımı ve İşkur personel alımı gerçekleştirileceği söylenerek bu doğrultuda işçi alımları 65 farklı şehirde yapılacağı söylendi belirtilen illerde yapılacak olağan bu başvurular sonrasında sorunsuz bir şekilde ilerleyebilecek olup özellikle çoğu ilde gerçekleştirilecek olan alımların kişileri fırsatlar sunduğu da belirtildi.

Personel Alımı Süreçleri

İŞKUR TYP personeli alımı için başvurular Ocak ayı itibari ile başlamış durumda. Şubat ayı içerisinde de gelmeye devam edecek.

Başvuru ekranı