Tarım Ve Orman Bakanlığı 1128 Orman Muhafaza Memuru Alımı

Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak üzere İŞKUR resmi sitesinden yayınladığı ilanda toplamda 1.128 orman muhafaza memuru alımı için ilan yayınladı.

İŞKUR sitesinde bulunan ilanda Tarım Ve Orman Bakanlığında bünyesine katılacak olan 1128 orman muhafaza memuru için belirli koşullar ve şartlar yer almaktadır. Merak içinde bu şartları okumak ve başvuruda bulunmak için haberimizde yer alan konular aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

1128 Orman Muhafaza Memuru Alımı İçin Genel Koşullar

657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilen Genel ve özel şartlara sahip olmak.

KPSS sınavında en az 65 puan almak (2022).

Ön lisans programlarından ormancılık ve orman ürünleri, orman işletmeciliği, ormancılık, orman ürünleri, Fidan yetiştiriciliği, Fidan yetiştirme, Fidan ve fidecilik, budama ve aşılama, avcılık ve yaban hayatı, av ve yaban hayatı gibi bölümlerin birinden mezun olmak.

Memur Alımı Başvurular Nereden Yapılacak?

Gerekli koşulları sağlayan adaylar başvurularını 26 Ocak 2023 ile 6 Şubat 2023 tarihleri arasında mesai bitimine kadar e-devlet üzerinde Orman Genel müdürlüğü kariyer kapısı kamu işe alım ve kariyer kapısı üzerinde bulunan Kariyer Kapısı Adresi üzerinde 6 Şubat 2023 saat 23.59’a kadar elektronik ortamda yapabileceklerdir. E-posta ve diğer yollarla başvurular kesinlikle kabul edilmiyor.

1128 Orman Muhafaza Memuru Alımı için Sınav Tarihleri ve Yerleri

2022 KPSS puanı en yüksekten en aza doğru yapılacak olan sıralamada yedek olarak da 4 kat daha aday sözlü ve uygulamalı olarak yapılacak sınava hak kazanıyor.

Memur Alımı Sınav Hangi İllerde Olacak?

Sözlü ve uygulamalı olarak yapılacak sınavlar Adana, Antalya, Mersin, Muğla ve İzmir illerinde kurulacak olan sınav merkezlerinde yapılacak.

Sınavlar 1 Mart 2023 tarihlerinde yapılmaya başlanacaktır. Gerekli bilgilendirmeyi Orman Genel Müdürlüğü internet adresini takip ederek adaylar sınavla alakalı tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabileceklerdir.

Sınavlarda çıkacak konular ise;

Sözlü sınav için Genel kültür.

Uygulamalı sınavda ise;

Orman yangınlarına müdahale yöntemleri.

Okuma bilgileri ve buna yönelik uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve buna bağlı oluşacak tüm sorunlar.

Üretimi ve dikimi ile buna bağlı her türlü tekniğin yer aldığı uygulamalar.

Mesleğe yönelik her türlü fiziki dayanıklılık ve yeterliliğe bağlı koşullar.

Sınav sonuçları Tarım Ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü adresinden açıklanacak olup atama ve her türlü sonuç için bu adresi takip etmeniz yeterli olacaktır.