2023 Polis Okulu Başvuruları Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?

Her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Yüksekokuluna polis alımı yapılmaktadır.

Aldıkları 2 yıllık eğitimin ardından polis memuru olmaya hak kazanan gençler, başka hiçbir sınava tabii tutulmaksızın polis memur olarak atanabilmektedir.

2022 yılının Temmuz ayında yapılan Polis memuru aday öğrenci seçiminin gelecek sene ne zaman yapılacağıyla ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmadı. O halde polislik sınavıyla ilgili en çok merak edilen sorulara geçelim: 2023 polis okulu başvuruları nasıl yapılır, şartları nelerdir ve en önemlisi de 2023 polis maaşları ne kadar olacak?

2023 Polis Okulu Başvuru Şartları Nelerdir, Başvuru Nasıl Yapılır?

Resmi kanallardan yapılan duyuruda, polis alımı başvuruları resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı belirtilmektedir. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanın ardından e-devlet şifresiyle giriş yaparak başvuru formuna geçilebiliyor. Peki 2023 polis okulu başvuru şartlarına geçelim.

18-25 yaş aralığında olmak.

T.C. Vatandaşı olmak ve Kamu haklarından mahrum olmamak.

Silah kullanımına ve polis olunmasına engel bir sağlık sorunu bulunmamak.

En az lise mezunu olmak ve en az 250.000 TYT puanına sahip olmak.

Madde bağımlılığı tedavisi görmemiş olmak.

Herhangi bir siyasi parti ile bağlantısı bulunmamak.

Belirtilen şartları taşıyan aday adayları internet sitesinde yapılacak duyurunun ardından KPSS şartsız polis olma için başvuru yapma hakkına sahiptir. Yapılacak olan yazılı ve sözlü sınavları geçtikten ve polis eğitimini başarıyla tamamlayan adayları, sınavsız polis memuru olma hakkına erişmektedir.

2023 Polis Alımı Maaşları Ne Kadar?

Enflasyon oranlarına bağlı olarak her 6 ayda bir zamlanan polis maaşları, 2022 yılı ikinci dönem için, yani 1 Temmuz 2022 ve 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan süreçte yeni başlayan polis memurları 13.700 TL maaş almaktadır. Yılbaşıyla birlikte açıklanacak olan Aralık enflasyonuna göre yeniden belirlenecek olan 2023 polis maaşları, şu anki enflasyon oranlarına göre %40 dolaylarında zamlanması beklenmektedir. Buna göre, enflasyon bu şekilde devam etmesi halinde, 2023 polis maaşları 19 Bin TL seviyesinin üzerine çıkması beklenmektedir.