AFAD 70 Kamu Personeli Alımı! Maaş Belli Oldu

2023 memur alımları konusunda her gün yeni sürprizler gündeme gelmeye devam ediyor. AFAD Genel Müdürlüğü tarafından kamu personeli alımı ilişkin resmi duyuru geldi.

Resmi gazetede yayınlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren AFAD Genel Müdürlüğü, 70 kamu personeli alımı istihdamını resmen başlattı. Gündeme yeni yıl müjdesi gibi gelen 2023 sözleşmeli memur alımları kapsamında AFAD, yaptığı duyuruda farklı pozisyonlarda görevlendirmek üzere 70 kamu personeli alımı istihdam edeceğini duyurdu.

2023 AFAD Kamu Personeli Alımı Şartları

Buna göre alınacak pozisyonlara göre istenen şartlar şu şekilde;

Büro personeli olarak istihdam edilmek isteyenlerin KPSS P3 puan türüne göre yapılacak olan sıralamaya girmesi gerekiyor. Bunun yanında Acil Yardım ve Adet Yönetimi Lisans programından mezun olanlardan 18 kişi, İİBF lisans programlarından mezunlarından ise 4 kişi istihdam edileceği duyuruldu.

AFAD şoför alımı için herhangi bir ortaöğretim programını (lise ve dengi) bitirmek yeterli olurken, yine KPSS P94 puan türünde sıralamaya girmek gerekiyor. Bu şartları taşıyan adaylardan 4 kişi istihdam edilecek. Aynı unvan ve şartlarda çalıştırılmak üzere ise 25 kişilik temizlik personeli kontenjanı bulunuyor.

2023 AFAD Güvenlik alımı için açılan kadro sayısı 19 olurken, Özel Güvenlik ve Koruma önlisans (2 yıllık üniversite) mezunu olma şartı aranıyor. Başvuru yapacak adaylar, yine KPSS P3 puan türüne göre sıralamaya tabii tutulacak.

AFAD Kamu Personeli Alımı Tarihleri

Başvuru tarihleri 01 Şubat 2023 ile 08 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı üzerinden yapılacak.

2023 AFAD Personel Maaşları

29 Aralık 2022 tarihinde resmi gazetede yapılan duyuruda, istihdam edilecek 70 personelin başlangıç maaşları da resmen açıklandı.  Buna göre büro personeli olarak atanan adaylar, 7.494 TL maaşla işe başlayacaktır.

Aynı duyurunun devamında ise şoför ve temizlik personelinin 7.028 TL maaşla işbaşı yapacağı açıklandı. Güvenlik görevlisi kadrosuna yerleştirilecek adaylar ise 8.392 TL maaş alacağı bildirildi.

Belirtilen maaş miktarlarının 2022 Aralık dönemine ait olduğunu da ayrıca belirtmek gerekir. 2023 memur maaşları belli oldu mu sorusu yanıtlandığında, bahsedilen maaş miktarları da aynı oranda yükselecektir. Memur maaşları ne zaman belli olacak sorusuna gelindiğinde ise, Aralık ayı enflasyonun açıklanma tarihi olan 3 Ocak 2023 tarihi ön plana çıkıyor. Enflasyon oranında zam alacak olanların kadrolu ve sözleşmeli memurlar ile emeklileri kapsadığını belirtmek gerekir.