Belediye Lise Mezunu Zabıta Memuru Alıyor!

Erzurum Köprüköy ilçesinden zabıta memuru alım haberi geldi. Belediye yayımladığı ilanla Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere Lise mezunu Zabıta Memuru alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve alım ilanı detayları..

Erzurum'a bağlı Köprüköy Belediyesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta yönetmeliğine uygun olarak Lise mezunu Zabıta Memuru alımı yapacak. İlanda belirtilene göre, Erzurum'da hizmet veren Köprüköy Belediyesi, personel eksikliğini karşılamak için 2 kişilik boş kadroyu doldurmak için işe alım yapacak. Alım sadece Lise mezunu adaylar arasından yapılacak.

Adayların başvuruları kabul edilebilmesi için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve askerlik durumuna göre bir takım şartlar yer almaktadır.

Aranan şartlar neler?

Başvuru için özel olarak KPSS, yaş, eğitim, sürücü belgesi, boy ve sağlık şartları aranacaktır. Başvuruda bulunacak adayların daha önce kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmaları gerekmektedir. Başvuru için adayların 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları, erkeklerde 167 cm ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamaları, sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları ve 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular şahsen yapılacak

Köprüköy Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları, 20-23 Haziran 2023 tarihleri arasında sadece şahsen yapılacak ve Şehitler Mahallesi Bahattin Karasu Caddesi No:28 Köprüköy/Erzurum adresindeki Köprüköy Belediyesi Hizmet Binası Yazı İşleri Müdürlüğü'ne yapılacaktır.