2023 Yılı Merkezi Atama Memur Alımı İçin ÖSYM KPSS 2023/6 Tercih Kılavuzunu Yayımladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2023 yılı için merkezi atama memur alımı ile ilgili tercih kılavuzunu yayımladı. Farklı kadro ve unvanlarda istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. Tercih kılavuzu ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Memur Alımı İçin ÖSYM Merkezi Atama Tercih Kılavuzu

Sosyal Güvenlik Kurumu ÖSYM 2023/6 tercih kılavuzuna göre 1392 memur alımı yapılacağı basına açıklandı. Farklı kadro ve unvanlarda yapılacak olan alımlara en az lise mezunu adaylardan başlamak üzere, ön lisans ve lisans mezunları da müracaat edebilecek. Tüm illerde şartları sağlayan adaylar başvurularını başvuru ekranından yapabilecek.

Alım Yapılacak Kadro ve Unvanlar

Lise mezunu olan adaylar, Temizlik görevlisi, aşçı, şoför, bulaşıkçı, makine teknisyeni ve elektrik elektronik teknisyeni olarak başvuruda bulunabilir.

Ön lisans mezunu adaylar, Büro personeli ve koruma ve güvenlik görevlisi olarak başvuru yapabilir.

Lisans mezuna adaylar ise büro personeli olarak başvuruda bulunabilecek.

Alım Yapılacak Kadrolarda KPSS Taban Puan Şartı Bulunmuyor!

Gerçekleştirilecek alımlar 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınav sıralamasına göre yapılacaktır. Lise mezunu adaylar P – 94, ön lisans mezunu adaylar P - 93 ve lisans mezunu adayların ise P - 3 puan türünden puan almaları gerekmektedir.

Memur Alımı İçin Başvuru Şekli ve Tarihi

Yayımlanmış olan müracaat kılavuzuna göre başvurular 5 Ekim 2023 tarihi itibari ile 11 Ekim tarihleri arasında online olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.