Adalet Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Süreçleri

Adalet Bakanlığı’nın 2023 yılında ne kadar personel alacağı merak konusu oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın en son yaptığı açıklamadan anlaşılan, Adalet Bakanlığı Memur alımı Başvuru Tarihleri ve Süreçleri hakkında önümüzdeki günlerde paylaşımların yapılacağı yönünde.

Diğer taraftan Adalet Bakanlığı KPSS şartsız 500 kadrolu personelin alınacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından personel alımının ne zaman, nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Adalet Bakanlığı 500 Memur Alımı

10 Kasımda başlayan başvurular, 16 Kasım günü de dahil olmak üzere sona ermişti. Ayrıca geç başvuru günü olarak da 24 Kasım belirlendi.

Adalet Bakanlığı 500 personel alımı başvuruları, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS adresi üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılacak olan yazılı sınav 25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Başvuruların bitmesinden gerçekleşecek olan yazılı ve sözlü sınav için iki merkez belirlendi:

Ankara-Yenimahalle ve Ankara-Çankaya.

500 personel alımı için başvurularını yapan adaylar, yazılı ve sözlü sınavın nasıl olacağını takip etmeye başladılar. 25 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan yazılı sınavda hangi konulardan sorumlu olduklarını araştırmaya yöneldiler.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları

a ) Türk vatandaşı olmak.

b ) 35 yaşını doldurmamış olmak.

c ) Görev yapmasına engel olabilecek akıl sağlığının olmaması.

d) Güvenlik araştırması yapılmış olmak.

e ) Kamu haklarından yoksun olmamak.

f ) Askerlikle ilgisi bulunmamak.

g ) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet meslek eğitimi yada adalet bölümü önlisans programı mezunu olmak.

h ) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis yatmamış olmak.

Memur Alımı Sınav Süreci Nasıl Olacak?

ÖSYM tarafından organize edilen bu sınava başvurularını tamamlayan adaylar, sınava girecekleri hafta içerisinde yine ÖSYM’nin internet sitesinden giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler.

Adaylar yazılı sınavda; hukuk muhakemeleri kanunundan, Türk borçlar kanunun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısımdan, harçlar kanunundan, icra ve iflas kanunun bir kısım bölümlerinden, Türk ticaret kanunun başlangıç hükümlerinden sorumlu olacaktır.

25 Aralık 2022 tarihinde yapılacak sınav, saat 10:15’te başlayacaktır. 105 dakika sürecektir.

Adaylar sınavda 35 sorudan oluşan Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi ile 45 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testine tabi tutulacaktır.

Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup; genel başarı puanı en az 70 olmak suretiyle adaylar en yüksek puandan sıralanacaklar ve ilanda açıklanan kadro sayısının (500) iki katı şeklinde yani toplamda 1000 aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaklar.

Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet adresinden açıklanacaktır.