Belediye 220 Devlet Memuru Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, nitelikli adaylar arasından kadrolu itfaiye eri ve zabıta memuru alımı yapmak üzere KPSS 60 ve 70 puanlarına sahip başvuru sahiplerini bekliyor. Başvurular sona eriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bünyesinde 220 kadrolu memur alımı için başvuruları kabul edecek. Bu pozisyonlarda 100 itfaiye eri ve 120 zabıta memuru alımı gerçekleştirilecektir. KPSS 60 ve 70 puanlarına sahip olan adaylar, başvurularını 16 Ekim tarihinden itibaren yapabilecekler. Ayrıntılar aşağıda belirtilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı için gereken şartlar nelerdir?

Başvurular için adayların 657 DMK'daki şartları karşılamaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve askerlikle ilişiklerinin olmaması gerekmektedir. İtfaiye eri ve zabıta memuru kadroları için erkek adaylar en az 1.67 metre, kadın adaylar ise en az 1.60 metre boyunda olmalıdır ve 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. İtfaiye eri alımı için, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobileri olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve en az C sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekmektedir. Zabıta memuru alımı için ise en az B sınıfı ehliyete sahip olunması gerekmektedir.

İtfaiye eri alımı ve zabıta memuru alımı için gereken nitelikler nelerdir?

İtfaiye eri alımı başvuruları GİH 10. derece için geçerli olacaktır. Başvurular için adayların "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" veya "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans" mezunu olmaları ve KPSS 60 puanı almış olmaları gerekmektedir.

Zabıta memuru alımı başvuruları da GİH 10. derece için olacaktır. Başvurular için adayların "Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" mezunu olmaları ve KPSS en az 70 puanı almış olmaları gerekmektedir.

Kamu personel alımı başvuru tarihleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 100 itfaiye eri ve 120 zabıta memuru alımı için adayların başvurularını bu hafta itibari ile sona erecektir. Başvuru süreci 16 Ekim ile 27 Ekim 2023 tarihleri arasında devam edecektir. Başvurular, şahsen aşağıdaki adreste yapılacaktır: "Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı, Altındağ, ANKARA.

Başvuru için ilan metni: https://www.kamuis.com.tr/haber/ankara-buyuksehir-belediyesi-220-memur-alimi-ilani-410.html