Hazine Bakanlığı 2750 Kamu Personeli Başvuru Süreci Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulan ilana göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine 2750 memur alımı yapacağını duyurulmuştu. Peki Hazine Bakanlığı 2750 kamu personeli alımı için başvuru süreci ne zaman başlıyor? Başvuru detayları haberimizin detaylarında

Bayram öncesinde kamu personeli alımı müjdesi veren kurumlardan bir tanesi de Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakanı Nurettin Nebati'nin açıklamasına göre, 2 bin 750 kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Kontenjan dağılımı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı ve şu şekildedir: 20 Haziran Avukatı, 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı, 2700 Gelir Uzman Yardımcısı, 360 Defterdarlık Uzman Yardımcısı, 40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, 10 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı, 30 Muhasebe Denetmen Yardımcısı pozisyonları için alımlar yapılacaktır.

Başvuru şartlarına gelince, başvuru yapmak isteyen adayların iletişim becerilerinin güçlü olması gerekmektedir. Ayrıca T.C. vatandaşı olmak da başvuru yapmak için bir gerekliliktir. Bakan Nebati tarafından yapılan açıklamalara göre, alımların liyakata uygun bir şekilde yapılacağı ve KPSS puanının da aranabileceği tahmin edilmektedir.

Başvuruların ne zaman yapılacağına gelince, ilanın başvuru kılavuzu henüz yayımlanmamıştır. Kılavuzun yakın bir tarihte yayımlanması beklenmektedir. Yayımlanan kılavuzla ilgili tüm detaylar, haberimizde yer alacaktır.