KOSGEB Kredisi Ne Kadar? Şartları Neler?

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) dostu olan KOSGEB tarafından yılın belirli dönemlerinde faizsiz ya da düşük faizli kredi imkanları sunulmaktadır.

500.000 TL’ye kadar KOSGEB kredisi imkanı resmen yürürlüğe girmişti. İşletmenin türü ve amacına göre 50 Bin TL ve 500 Bin TL aralığına uygulanabilen kredi için belirli şartları taşıyor olmak zorunludur. Buradaki önemli konu işletmelerin türleridir.

50 Bin TL KOSGEB Kredisi Şartları

Girişimci işletmelere sağlanır. Girişimci İşletme nedir sorusunun yanıtı ise yine KOSGEB’de gizlidir. İşletme açılırken KOSGEB desteği alınmış ise girişimci işletmeye sahip olunduğu anlaşılır. Buna göre işini bu yolla kuran kişilere verilen KOSGEB kredi vadesi 18 ay olarak uygulanabilir. Yine buna göre uygulanan kredi miktarı ise 50 Bin TL ile sınırlıdır. Yıllık faiz oranı ise %10 olarak sabit uygulanır. Bu da aylık ortalamaya hesap edildiğinde ise KOSGEB kredisi faiz oranı %0,83 olarak hesaplanır.

500 Bin TL KOSGEB Kredisi Şartları

Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletmeler yararlanabilir. Yani Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygulanmış olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programından yararlanmış işletmeleri kapsar. Bununla birlikte, bu tür işletmelerden ürün alarak destekleyen işletmeler de KOSGEB 500 Bin TL kredi imkanından yararlanabilir. KOSGEB kredi faiz oranı bu tür işletmeler için aylık %1, yıllık bazda %12 olarak uygulanır. Üst limiti 500 Bin TL olup, KOSGEB kredi vadesi 36 aya kadar yükseltilebilmektedir.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

Belirtilen şartları taşıyan KOBİ’ler anlaşmalı bankalar üzerinden kredi başvurularını gerçekleştirerek KOSGEB kredisi alabilirler.