Büyükşehir Belediyesi En Az İlkokul Mezunu 120 Personel Alımı Yapıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, personel ve işçi alımı için başvuru sürecini başlattı. Farklı pozisyonlarda toplam 120 kişilik kontenjan açılmıştır. Başvurular, ilanın detayları ve başvuru bağlantısını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz..

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni personel ve işçi alımı yapacağını duyurdu. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, toplamda 120 kişi alınacak ve adaylar arasında en az ilköğretim mezunu olanlar da yer alacaktır. Ayrıca, lise, önlisans ve lisans mezunu adayların KPSS şartı aranmaksızın başvuruları kabul edilecektir. Kamuda KPSS'siz iş başvurusu yapmak isteyenler için detaylar haberimizde.

Kadro dağılımı belli oldu

Belediye personeli alımı kadrosunda yer alan pozisyonlar ise İŞKUR kurum dışı ilanlar üzerinden yayımlanan başvuru kılavuzunda belirtilmiştir. Buna göre, 75 otobüs şoförü, 11 motor mekanik ustası, 8 oto tamir ustası, 7 fren ustası, 3 kaynak ustası, 1 ön düzen ustası, 7 kaporta ustası, 1 şase kaynak ustası, 2 lastik ustası, 2 oto boya ustası, 2 radyatör ustası ve 1 fiberglass ustası alınacaktır.

Başvuru şartları neler?

Başvuru şartlarına gelince, erkek adayların ilanın Türkiye iş kurumu internet sitesi üzerinden yayın tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış olması gerekmektedir. Başvuru yapılacak pozisyona göre, adayların devamlı çalışmalarını engelleyecek bir hastalık ya da sorunu olmamalıdır. Ayrıca, devlet düzenini tehlikeye sokacak ya da ahlaki düzeni bozacak şekilde suç işlememiş olmaları gerekmektedir.

Otobüs şoförü kadrosuna başvuru yapacak adaylar için, uyuşturucu, alkol ve benzeri nedenlerden dolayı işlem yapılmamış ve ceza almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesine ve SRC1 veya SRC2 belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Başvurular, ilan yayın tarihinden itibaren 24 yaşından küçük ve 45 yaşından büyük olmayan adaylar tarafından 1 Mayıs 2023 ile 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında online olarak Konya Büyükşehir Belediyesi iş başvuru portalı elektronik adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru adresi: https://isbasvuru.konya.bel.tr/