Dışişleri Bakanlığı Tarafından Personel Alımı Gerçekleşecek Acele Edin

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. 3 farklı alanda en az lise mezunu olmak ve 65 KPSS İle 50 Destek Personeli kontenjan ve başvurular için ayrıntılı bilgi haberimizde...


Kimler Başvuru Yapabilecek?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak sözleşmeli personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar muhakkak aranacak olup, Özel olarak, KPSS, Yaş ve mesleğe göre beceriler aranacak. 

KPSS Şartı olarak da en az Lise mezunu KPSSS P94 puan türünden olup  50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Aranan Yaş şartı ilana başvuran adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmalı ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Başvuru Süreci Başladı

Yayınlanan ilan için 18 Temmuz 2023 tarihi itibaren Bakanlık tarafından duyurulmuş olup. Başvuru süreci başlamış olup sadece İnternet üzerinden yapılacak olan başvurular geçerli olacak.

Başvuru Tarihleri: 14 - 28 Ağustos 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4. maddesi (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, aranan genel şartlar ile pozisyonla alakalı özel şartları taşımakta olan adaylar verilen süre içerisinde istenen belgeleri zamanında eksiksiz olarak müracaat etmeleri ve adaylar arasından, 2022 KPSS (B) grubu KPSSP94 puan türü sıralamasına göre yerleştirme işlemi gerçekleşecek.