TUA Uzay Ajansı 9 Gruptan 10 Personel Alımı İlanları!

Türkiye Uzay Ajansı Bakanlığı’na 10 personel alımı gerçekleşecek. İşe alınacak olan personeller maaşlarını 9’uncu derece üzerinden alacak. Yüksek maaşlı iş ilanları arasında olan TUA personel alımı Resmi Gazete’de yayınlandı. Ayrıntılar yazımızda.

Giriş sınavının tek aşamalı ve sözlü olarak gerçekleşeceği belirtilmekte. Ön değerlendirme KPSS sınavlarına göre yapılacak. En yüksek puana sahip olan adaydan azalarak oluşan listeden ilk 40 aday ön değerlendirmeyi başarı ile geçecek. Kadro sayısının 4 katı olacak şekilde ilk eleme sonuçları belirlenecek.

TUA’nın Belirlediği Grup ve Bölümler Neler?

Türkiye Uzay Ajansı Bakanlığı bünyesine atanacak 10 personel için belirlenen 9 grup ve kabul görecek bölümler şu şekildedir.

Grup: Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümlerinden 1 personel alınacak.

Grup: Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformasyon Mühendisliği bölümleri bu grupta yer almak ile birlikte 1 personel alınacak.

Grup: Kimya Yüksek Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümleri 3’üncü grup dahilinde onay gören bölümler olup 1 personel alımı gerçekleşecek.

Grup: Sadece Fizik Mühendisliği bölümüne tahsis edilmiş olup 1 kişi bu gruptan seçilecek.

Grup: Uluslararası ve Halkla İlişkiler, Uluslararası Çalışmalar, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler ve Küresel ve Uluslararası İlişkiler beşinci grup içerisinde onay gören bölümlerdir ve bir personel alınacak.

Grup: Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 6’ıncı grup çerçevesinde onay gören bölümler olmak ile birlikte bu gruptan bir personel alımı yapılacak.

Grup: Harita ve Kadastro Mühendisliği, Harita Mühendisliği; Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği geçerli olacak bölümlerden olup 1 personel bu gruptan seçilecek.

Grup: Uçak Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümlerinden 2 personel alımı yapılacak.

Grup: Metalurji Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Mühendisliği, Nanoteknoloji Mühendisliği bölümleri arasından 1 personel işe başlayacak.

TUA Personel Alımı Başvuruları Başladı mı?

23 Ocak 2023 tarihinde uzman yardımcılığı başvuruları alınmaya başladı. Başvuru kabulleri 06 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvurular sadece elektronik ortamda gerçekleşmektedir. Son aşamada ‘Başvurumu Tamamla’ linkinin tıklanması ile ‘Başvurunuz Tamamlanmıştır’ ibaresinin görülmesi gerekmektedir. Bu aşamaya gelmeyen başvurular geçersiz olacaktır.