20 Eylül 2024
weather
23°
ANASAYFA GÜNCEL 2023 Doğalgaz Yardımı Kış Mevsimi Ödemeleri Başladı

2023 Doğalgaz Yardımı Kış Mevsimi Ödemeleri Başladı

2023 Doğalgaz yardımı kış mevsimi ödemeleri başladı. Kış aylarında bazı haneler maddi sıkıntı yaşamakta, doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyememektedir. Bu, bir hanenin doğalgaz yardımı için başvurabileceği zamandır.
yazar
Burak Demir
Admin
811
GÖSTERİM
2023 Doğalgaz Yardımı Kış Mevsimi Ödemeleri Başladı

Bu, yakıt yardımı için ek bir hibe şeklinde olabilir veya kış aylarında onlara yardımcı olan acil bir kapatma olabilir. Hangi yardımın mevcut olduğunu ve nasıl hak kazanılacağını anlamak önemlidir.

Kriz Yardımı almaya hak kazanmak için, bir hanenin mali sıkıntı içinde olduğunu ve yakıtı ödeyecek kadar parası olmadığını göstermesi gerekir. Hane halkından başka bir kaynaktan yardım aldıklarını kanıtlamaları da istenebilir. Hane Yakıt Yardımı almaya hak kazanırsa, hane Doğalgaz yardımı, kömür yardımı ve elektrik yardımı için hibe alacaktır.

Doğalgaz için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen borç tutarından daha fazla borcu olan hanelerin bağlantısının kesilmesine izin verilmez. Doğalgaz yardımı, elektrik yardımı ve buharlı ısıtma için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen tutardan fazla borçları varsa, bağlantılarının kesilmesine de izin verilmez. Başvuruya uygun olabilmek için, bir hanenin Doğalgaz yardımı için uygun olduğunu bildirmesi gerekir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımı için ödemelerin başladığını belirtti. Bunun yanı sıra 336 bin hane ve toplamda 271 milyon lira yardım yapıldığını da belirtti. Başvurular 05 Eylül 2022 itibari ile yapılmaya başladığını belirten Bakan ayrıca tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların da yardımdan destek alabileceğini söyledi. Doğalgaz yardımı için 900 TL – 2500 TL arasında değişmektedir.

Doğalgaz Yardımı Başvurusunu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar E-Devlet üzerinden giriş yaparak Sosyal Yardım sayfasından başvurularını yapacaklar. Başvurular onaylandıktan sonra PTT’ye giderek faturalarını gösterdikten sonra yardımdan yararlanacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Süreçleri

Adalet Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Süreçleri