05 Ekim 2024
weather
27°
ANASAYFA GÜNCEL 2023 JGK 2148 Askeri Personel Alımı

2023 JGK 2148 Askeri Personel Alımı

2023 askeri personel alımı Türk Silahlı Kuvvetlerinde; memur, jandarma, astsubay, subay, rütbelerinde askeri kamu personel olarak çalışmak isteyen kişileri ilgilendiriyor. Başvuru şartları, kabul edilmek için gerekenler neler ve başvuru tarihleri ne zaman işte detaylar.
yazar
Burak Demir
Admin
873
GÖSTERİM
2023 JGK 2148 Askeri Personel Alımı

Öncelikle gerekli fiziksel ve zihinsel kriterlerin karşılanması gerekiyor. Bu kriterler ilgili kurumlarca belirlenir. Eğer siz de bu kriterlere uygun, gerekli bilgi, becerilere sahipseniz ve ülkenize askeri kamu personeli olarak hizmet etmek istiyorsanız başvurularınızı yapabilirsiniz.

2023 Jandarma, Astsubay, Subay Alımı Şartları Nelerdir

Jandarma Genel Komutanlığı 2023 yılında 2148 kişilik kadrosuna yeni memurlar almak amacıyla askeri personel alımı yapacak.

  • 1680 Muvazzaf Astsubay Alımı.
  • 468 Muvazzaf Subay Alımı.

2023 askeri personel alımı için bazı yaş kıstasları vardır. 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle aday adaylarının en az 18 yaşında olmak şartını taşıması gerekir. Bununla birlikte üst yaş sınırı geçmemiş olması gerekir.
Üst yaş sınırı aşağıda belirtilen tarihlere göredir;

  • Önlisans mezunları için 01 Ocak 1995.
  • Lisans mezunları için 01 Ocak 1990.

Bu tarihlerden önce doğanlar, üst yaş sınırı geçtikleri için başvuruda bulunamazlar.
Ayrıca bazı suçlara karışmamış olmak gerekiyor; Siyasi suç işlememiş olmak ve emeklilik, istifa veya sağlık gibi haklı nedenler hariç askeri kurumlardan ihraç edilmemiş olmak da adaylar için önemlidir.
Askeri personel alımı için başvuru süreci tipik olarak, bir adayın fiziksel ve zihinsel uygunluğunun yanı sıra eğitim ve deneyiminin ilk değerlendirmesi de dahil olmak üzere bir dizi adımı içerir.
Adaylardan ayrıca yetenek testleri, tıbbi muayeneler ve fiziksel uygunluk değerlendirmeleri dahil olmak üzere ek test ve değerlendirmelere tabi tutulmaları istenebilir.

2023 Jandarma, Astsubay, Subay Başvuru Tarihleri

2023 askeri personel alımı için başvuru tarihleri 30 Aralık 2022 itibariyle başlamış olup, 15 Ocak 2023'e kadar sürecektir. Başvurmak isteyenler, alım süreci için gereklilikleri ve yönergeleri dikkatlice incelemeli ve gerekli tüm kriterleri karşıladığından emin olmalıdır. Vatandaş Temin adresi üzerinden yapılacak.
Askerliğin zorlu ve zahmetli bir kariyer olabileceğini ve adayların başvurmadan önce olası riskleri ve fedakarlıkları dikkatlice düşünmeleri gerektiğini belirtmekte fayda var. Ancak, kendilerini ülkelerine hizmet etmeye adamış ve bu zorlukların üstesinden gelmeye istekli olanlar için askerlik, ödüllendirici ve tatmin edici bir kariyer yolu olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD 70 Kamu Personeli Alımı! Maaş Belli Oldu

AFAD 70 Kamu Personeli Alımı! Maaş Belli Oldu