30 Eylül 2024
weather
17°
ANASAYFA GÜNDEM 2. El Araç Alış Satış'da Yeni Dönem

2. El Araç Alış Satış'da Yeni Dönem

2. el alışverişlerde güvenli ödeme sistemi devreye girdi. Artık alıcı ve satıcılar, riskleri en aza indirgeyerek güvenli bir şekilde alışveriş yapabilecekler.
yazar
Burak Demir
Admin
106
GÖSTERİM
2. El Araç Alış Satış'da Yeni Dönem

GÖS Uygulaması İle 2. El Araç Alım-Satımı Artık Daha Güvenli

Türkiye’de vatandaşın 2’nci el motorlu kara taşıtı alım-satımı güvenli yapabilmesi için hayata geçirmeyi planladığı GÖS uygulaması, Resmi Gazetenin 26 Eylül tarihli yayınlanmasının ardından hayata geçirildi.

Ticaret Bakanlığı ve Noterler Birliği İş Birliği

Ticaret Bakanlığı ve Noterler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen GÖS uygulamasıyla, satışlarda dolandırıcılığın önüne geçilmesi sağlanacak.

Devir İşlemleri Güvenli Hale Getiriliyor

Noterlerdeki yığılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği uygulama, devir işleminin gerçekleştirilebilmesi için taşıt bedelinin Güvenli Ödeme Sistemine kayıtlı hesap numarasına aktarılması gerekecek.

Satıcı ve Alıcı İşlemleri

Satıcının Bilgi Girişi: Satıcı, anlaşmalı banka, elektronik para kuruluşu veya ödeme kuruluşunun internet ya da mobil sitesi üzerinden Güvenli Ödeme Sistemi'ne giriş yaparak kendi, alıcı ve taşıt bilgilerini sisteme kaydedecek.

Alıcı Onayı ve Ödeme

Alıcı, kendisine SMS veya e-posta yoluyla gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapacak, satıcının girdiği bilgileri onaylayacak ve taşıt bedelini sistemde belirtilen hesap numarasına transfer edecek. İşlem yapılmadan noterlerde taşıt devri mümkün olmayacak.

Çevrimiçi İşlemler ve Noterlikler

Noterliklerde yoğunluk ve mağduriyet yaşanmaması için işlemler notere gitmeden önce çevrimiçi olarak yapılacağı aktarıldı.

Güvenli Ödeme Altyapısı

Yeni sistem, hem satıcı hem de alıcı için güvenli bir ödeme altyapısı sağlayarak dolandırıcılık risklerini azaltmayı amaçlamaktadır. ‘Dolandırılma olayı yaşanmaz’.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK, 30 İlde 4340 Personel Alacak

KYK, 30 İlde 4340 Personel Alacak