19 Eylül 2024
weather
23°
ANASAYFA İŞÇİ ALIMI 2023 Sivil Memur Olma! Askeri Personel Nasıl Olunur?

2023 Sivil Memur Olma! Askeri Personel Nasıl Olunur?

Her sene emniyet ve askeri birimlerde sivil memur alımları için ilan açılır. 2022 yılında gerçekleşen alımlarla ilgili 2023 sivil memur başvuru için ilan henüz duyurulmadı.
yazar
Burak Demir
Admin
1477
GÖSTERİM
2023 Sivil Memur Olma! Askeri Personel Nasıl Olunur?

Sivil memur alan kurumlar Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Müdürlüğü olarak belirlenir. Askeri ve polis kökenli memurların çoğunlukta olduğu bu kurumlarda sivil memur olarak işe başlamak için elbette bazı şartları taşımak gerekir.

2023 Sivil Memuru Alımı İçin Aranan Şartlar

Henüz işe alım duyurusu olmasa da her yıl aynı şartlarla alımlar gerçekleştirilir. Buna göre 2023 sivil memuru alımı için gereken şartlar şöyle sıralanabilir:
Memur olmaya engel bir durumun olmaması.

En az 2 yıllık üniversite mezunu olunması.

KPSS puanı en az 70 olması.

Herhangi bir ticari faaliyeti ya da siyasi üyeliği olmaması.

2023 Sivil Memur Alan Kurumlar

Askeri kurumlara sivil memur alımı için ilgili kurumların internet sayfaları düzenli olarak takip edilmelidir. Bunun için takip etmeniz gereken 3 ana birim Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde bulunuyor. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri neredeyse her yıl sivil memur aldığından, 2023 sivil memur alan kurumlar arasında da olması bekleniyor. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Müdürlüğü de 2023 sivil memur alan kurumlardan olması muhtemeldir. Bununla birlikte 2023 sivil memur alan kurumların son sırasında ise Emniyet Genel Müdürlüğü bulunur. Bu kurumların yaptığı resmi duyurular takip edilerek başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EGM ve Jandarma 2023 Bekçi Alımı Başvuru Şartları

EGM ve Jandarma 2023 Bekçi Alımı Başvuru Şartları