20 Eylül 2024
weather
23°
ANASAYFA KAMU PERSONELİ ALIMI 2023 Teknisyen ve Tekniker Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

2023 Teknisyen ve Tekniker Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Kamu kurumlarına yılın belirli dönemlerinde alımı yapan teknisyen kadrosu, kurum ve kuruluşların teknik işlerinden sorumlu olur.
yazar
Burak Demir
Admin
1803
GÖSTERİM
2023 Teknisyen ve Tekniker Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Genelde basit tadilat, elektriksel arızalar, basit elektronik cihazların tamiri gibi konularda hizmet verirler. Teknik hizmetler sınıfında sayılan teknisyen ve tekniker kadroları hemen her kuruluşta istihdam edilmektedir.

2023 Teknisyen alımları ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmazken, yapılan alımların KPSS sıralamasına göre yapıldığı bilinir. Kurumların açtığı ilanlara online başvuru yapılır ve başvuruya mutlaka KPSS sonuç belgesi de eklenir. Böylelikle başvuran adaylar KPSS puanlarına göre sıralanır. 2023 Tekniker alımları da aynı süreçle takip edilmektedir.

2023 Teknisyen maaşları ve 2023 tekniker maaşları Ocak ayının ilk haftası açıklanacak olan asgari ücret doğrultusunda şekillenecektir. 2022 maaşları ise hizmetli kadrosunun üst seviyesindedir. 2022 yılının ikinci yarısında istihdam edilen kadrolu teknisyen ve tekniker maaşları 10 Bin TL bandındadır.

Tüm memur maaşları gibi 2023 Tekniker maaşları da bekar/evli ya da çocuklu/çocuksuz durumlarıyla birlikte hizmet süresine göre de değişmektedir.

2023 Teknisyen Alımları, 2023 Tekniker Alımları

Neredeyse tüm kamu kurumlarında kadro karşılığını bulunan teknisyen ve tekniker pozisyonları önceden 657’ye tabii kadrolu memur olarak işe alınıyordu. Sonraki dönemde işçi olarak alınan bu bölümlerden mezun kişiler, son birkaç dönemdir ise sözleşmeli olarak işe alınıyor.

Sözleşmeli Teknisyen Kadro Alır Mı, Sözleşmeli Tekniker Kadro Alacak Mı?

Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan 3 yılı aşkın süredir sözleşmeli memur olarak görev yapan tüm personele kadro verilmesi açıklaması kimleri kapsıyor? Sözleşmeli kadrolarda çalışan tekniker ve teknisyenler de bu uygulamadan yararlanabilir. Hala 3 yılını doldurmamış olanlar ise, 3 yılı doldurduklarında bu uygulamaya tabii olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023 Kamu Hizmetli Maaşları Ne Kadar? Görevleri Neler?

2023 Kamu Hizmetli Maaşları Ne Kadar? Görevleri Neler?