05 Ekim 2024
weather
27°
ANASAYFA GÜNDEM İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı‘nın taşra teşkilatında görevlendirdiği İl Planlama Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? İl Planlama Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? İl Planlama Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.
yazar
Burak Demir
Admin
4802
GÖSTERİM
İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İl Planlama Uzman Yardımcılığı Nedir? Nasıl İl Planlama Uzman Yardımcısı Olunur?

İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirilen İl Planlama Uzman Yardımcılığı işi üyeleri genellikle Şehir Teşkilatlarında başka bir deyişle Valiliklerde görevlendirilmektedirler. Özellikle bulundukları ile dair tüm iş ve harekâtlarda vazife alan İl Planlama Uzman Yardımcılığı iş üyeleri Şehir teşkilatlanmasına dair uzmanlaşarak bu vazifelerini ifa etmektedirler.

İl Planlama Uzman Yardımcılığı işine girmek isteyen adayların, ayrıcalıkları olmakla beraber hemen hemen tüm kariyer iş gruplarına girişte olduğu gibi KPSS A grubu imtihanı seanslarına katılmaları gerekmektedir. Bu imtihandan İçişleri Bakanlığı tarafından tanımlanan puan cinslerinde yeterli puanı olan adaylardan işe alınacak olan aday rakamının belirli bir katı oranında aday arasında yer almaları gidişatında asıllaştırılacak olan imtihana katılma hakkı elde edecektir. KPSS puan koşulunun yanında adayların bültende belirtilecek olan askerlik vaziyeti, yaş, memuriyet genel koşulları, sıhhat gibi şartları da haiz olmaları gerekecektir. Aksi halde adayların İl Planlama Uzman Yardımcılığı alımlarına müracaatta bulunma kaderi olmayacaktır.

İl Planlama Uzman Yardımcılığı alımları tek düzeyli olarak gerçekleştirilir. Bu düzey ise İçişleri Bakanlığı tarafından tertip edilen mülakatlardır. İl Planlama Uzman Yardımcılığı işine mülakata sokulan adaylar arasından seçim yapılır.

İl Planlama Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır?

İl Planlama Uzman Yardımcılığı işi kamu personel rejiminde taşra uzmanlığı kapsamında bulunmaktadır. Bu ise merkez uzmanlığı ve denetim kadrolarına mukayeseyle daha düşük bir maaş meblağı ve daha düşük bir ek gösterge anlamına gelmektedir. Merkez uzmanlık kadroları ve denetim işleri 3600 ek göstergeye tabi iken, İl Planlama Uzman Yardımcılığı işi gibi taşra uzmanlıkları ile taşra teftiş işleri 2200 ek göstergeye sahiptir.

İl Planlama Uzman Yardımcılığı Vazife Yeri Neresidir?

İl Planlama Uzman Yardımcılığı işine tabi şahıslar İçişleri Bakanlığı’nın taşra teşkilatında, şehir teşkilatlarında, çoğunluklar Şehir Valiliklerinde vazife yapmaktadırlar.

İl Planlama Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadardır?

İl Planlama Uzman Yardımcılığı işine giriş evrelerini başarılı bir şekilde geçen ve işe başlamaya hak kazanmış olan İl Planlama Uzman Destekçileri 2023 seneyi itibariyle takribî olarak 10050 Türk Lirası maaş almaktadırlar. İl Planlama Uzman Yardımcılığı yeterlik safhalarını başarılı biçimde geride vazgeçerek İl Planlama Uzmanlığı kadrosuna başlayan iş üyelerinin maaşı ise 2023 seneyi itibariyle takribî 15500 Türk Lirasıdır.

*İl Planlama Uzman Yardımcılığı iş üyelerinin maaş meblağları 2023 seneyi için takribî olarak verilmiştir. Bu meblağlara İl Planlama Uzman Yardımcılığı iş üyelerinin değişen ek ödemeleri ve kesintileri dikkate alınmadan yer verilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?